Hint
Parc naturel régional Jura vaudois
Traversée du Parc Jura vaudois à ski de fond
This cross-country skiing trail goes through the Jura vaudois Park via the passes Mollendruz, Marchairuz and Givrine mountain passes. It follows the foot of Mont Tendre through grazing land and woods, across the Combe des Amburnex, and along the foot
Cross-country ski route
Time required: 5 hoursLength: 33.00km
Parc naturel régional Jura vaudois
Vallée de Joux Regional Museum
Set-up in an old farm house, this exhibit was created from a private collection of archives representing the numerous facets of the region’s history. The adjoining shop spotlighting regional products, gives visitors the opportunity to bring home a s...
Museum / Exhibition
Parc naturel régional Jura vaudois
Venoge springs
You can access the springs of the Venoge river from the village of l'Isle. The first is "Le Chauderon" and the second "Le Puits". Also interesting is the antique dam.
Natural monumentWaters
Parc naturel régional Jura vaudois
Viande d'agneau et salamis de brebis de Luc Rempe, Vaulion
A Vaulion, à plus de 1000 mètres d'altitude, la famille Rempe offre des produits carnés de première qualité, bio, et labellisés "Produit des parcs suisses".
Foods
Parc naturel régional Jura vaudois
Viande et hamburgers d'highland de Serge Kursner, Gimel
Vous ne rêvez pas, de la viande highland dans le Jura vaudois, ça existe! Elle est même labellisée "Produit des parcs suisses".
Foods
Parc naturel régional Jura vaudois
Walk Wild, Saint-Cergue
Avec Walk Wild, Sabrina Malacorda, accompagnatrice en montagne diplômée propose diverses excursions aux amateurs de nature et de grands espaces. Elle est aussi ambassadrice nature et guide pour le Parc Jura vaudois, depuis plusieurs années.
Services
Parc naturel régional Jura vaudois
Yogourts de brebis de Luc Rempe, Vaulion
A Vaulion, la famille Rempe fabrique d'excellents yogourts au lait de brebis bio labellisés "Produit des parcs suisses".
Foods
Parc naturel régional Jura vaudois
Yogourts de la laiterie de Gimel
A Gimel, Kevin Gay et son équipe fabriquent d'excellents yogourts artisanaux labellisés "Produit des parcs suisses".
Foods
Parc naturel régional Jura vaudois
Zazie wells
The Zazie wells (Puits à la Zazie): spring used by Lucie Jousson for the hospice, which she has built in 1882 in Mollendruz.
Natural monumentHistorical placeWaters